Gonzales na zakończenie wiosny - dyskusja

Status
Zamknięty.
Ja przy next gonzie fortowym mogę pomóc w organizacji i opuszczę drużynę A
Takiego gonza powinny organizować minimum 3 osoby po wcześniejszych testach na manewrach czy coś jak będzie wyglądał przebieg bitwy i przygotować go wcześniej aby nie zmieniać regulaminu co kilka dni.
Dzięki za chęci, odezwiemy się

Ja przy next gonzie fortowym mogę pomóc w organizacji i opuszczę drużynę A
Takiego gonza powinny organizować minimum 3 osoby po wcześniejszych testach na manewrach czy coś jak będzie wyglądał przebieg bitwy i przygotować go wcześniej aby nie zmieniać regulaminu co kilka dni.
Odrzucam podanie, liczba wolontariuszy pobierających bryłki złota jest w tej chwili wystarczająca.

Też jestem za dograniem tego tak jak już jest, i wprowadzeniem poprawek do następnej edycji :)
Co do setów to początkowe były ok, trzeba było poświęcić jedynie więcej niż godzinę przed startem eventu na analizę wszystkich buildów by wiedzieć że jedyny team jaki ma szansę wybić przeciwnika to 4 zawiadiaków i jedynie dwie drużyny tak zrobiłyz czego jedne miernoty po nas skopiowały bo niczego same nie umieją wymyślić.

Co do setów to początkowe były ok, trzeba było poświęcić jedynie więcej niż godzinę przed startem eventu na analizę wszystkich buildów by wiedzieć że jedyny team jaki ma szansę wybić przeciwnika to 4 zawiadiaków i jedynie dwie drużyny tak zrobiłyz czego jedne miernoty po nas skopiowały bo niczego same nie umieją wymyślić.
nie zapomnijcie pieluch zmienić drogie emeryty przed niedzielą, wyczuwam pewien incydent w tym momencie

Wylało się tutaj na Ciebie srogie wiadro pomyj, w ocenie jednych zasłużone, w ocenie drugich to tylko pikselki w gierce w konkuter. Przyznam, że trochę współczuję i na odmianę na wstępie chciałbym Ci podziękować za to, że w ogóle chciało Ci się organizować tego Gonzalesa niezależnie od tego jak on wyszedł. Mimo wszystko fajnie było doświadczyć tego chaosu na własnej skórze.

Przechodząc do sedna sprawy to w mojej ocenie w aktualnym formacie, z wybranymi setami i przyjętymi zasadami nie da się tego turnieju dokończyć w taki sposób żeby:
a) ktoś nie skończył wkurwiony i robił wielkiej łaski, że weźmie udział w przyszłych turniejach (xD)
b) ktoś nie był serio poszkodowany w ramach zasad fair-play
c) ktoś nie posądzał Cię o faworyzowanie jednego zespołu
d) nie trzeba było KOLEJNY RAZ zmieniać regulaminu turnieju w trakcie jego trwania

Masz kilka teamów bardzo mocnych taktycznie weteranów fortowych, którzy na tej grze zjedli zęby (niektórzy dosłownie) + mnie na doczepkę z jakiegoś powodu ale na tym etapie trochę nie chcę pytać co ja tu właściwie robię.
Oni wiedzą jak abusować te sety w połaczeniu z rozdaniem cech i umek, rozumieją mechanikę gry, wiedzą jak wykorzystywać pozycję w fortach na swoją korzyść, a w połączeniu z tak mocnymi zestawami ekwipunków i brakiem taktycznej przewagi buildów skupionych na zadawaniu obrażen, poza tymi mitycznymi krytami to wychodzi nam taki potworek.

Moja sugestia jest taka:

Zakończmy to dzisiaj.
Nie marnujmy czasu ani Twojego, ani naszego (i oddaj ojca córce Maćka) na bitwy ograniczające się do ich przeczekiwania do końca. Daj chłopakom po czapce czy co tam chcą za poświęcony czas, Ty wyciągnij wnioski na przyszłość, przemyśl format, zastanów się nad balansem wybranych setów (być może jakieś playtesty z ochotnikami przed turniejem?) i następnym razem zaproś bardziej doswiadczonego CMa np. z wersji .net jeśli jest taka opcja, bo szukanie pomocy to naprawdę nic złego.

Pozdrawiam serdecznie
Nie było Cię chyba na evencie miedzynarodowym, więc chciałem Cię tylko poinformować że tego gonzalesa prowadzi człowiek bez którego pewnie międzynarodówka by jebła po dwóch tygodniach bo nie byłoby komu nawet bitew wyzwać.

Co polski event jest właściwie to samo. Jebać Kruka. Chujowy event.
Może po prostu nie zapisujmy się wszyscy na eventy który robi Kruk i poczekajmy na event który zrobi inny admin ? Ano tak. Nie doczekamy się takiego.

Sinedd

Blada Twarz
Nie było Cię chyba na evencie miedzynarodowym, więc chciałem Cię tylko poinformować że tego gonzalesa prowadzi człowiek bez którego pewnie międzynarodówka by jebła po dwóch tygodniach bo nie byłoby komu nawet bitew wyzwać.

Co polski event jest właściwie to samo. Jebać Kruka. Chujowy event.
Może po prostu nie zapisujmy się wszyscy na eventy który robi Kruk i poczekajmy na event który zrobi inny admin ? Ano tak. Nie doczekamy się takiego.
Dobra dobra już bez lizania dupci, kruk sam sie przyznał ze zwalił event. I kruk teraz do ciebie.
1. Z tego co widzę to organizujesz to sam, nie jesteś w stanie ogarnąć całego eventu solo, odpowiadać na tickety i zarządzać całym gonza. Dobre twt mamy skoro nikt nie raczył ci pomóc szacuneczek. To, że podobno andisz podpalił forty to niesamowita pomoc czapki z głów.
2. Nie wiem czy tym krukiem testowałeś na bitwach te sety oraz poziomy, które dałeś czy po prostu stwierdziłeś a będzie fajnie ciekawie, coś nowego niech se testuja. Jeżeli nie testowałeś to nie powinieneś nawet podejmować się organizacji eventu fortowego.
3. Zmieniasz zasady w trakcie trwania eventu wiec nie ma co traktować cię jako osobę poważną, dodatkowo klasycznie zabezpieczenie twt
"Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany regulaminu w każdym momencie trwania konkursu."
, ja moge przegrac i mnie to nie zaboli, ale każdy wie że "zasad w trakcie gry się nie zmienia" ale w twt to jest klasyczek.
4. Przypominam, że na tym evencie jest możliwość wydawania bryłek i ludzie klikali premki, event niepo czy inne wspomagacze z shopa, żeby rywalizować w różnych konkurencjach na tym gonzie więc te osoby, które wydały swoją kaskę mogą czuć się wkurzone że są waleni co jakiś czas. Dodatkowo psuje to zdrową rywalizację, bo nawet nie mogłeś dać tego medalu vipa dla wszystkich na czas trwania eventu tylko trzeba zabrylić albo przeklikać pracki żeby sobie za 2.25kk kupić worek z bryłkami oh yea.
5 System losowania drużyn był poruszany wielokrotnie, tutaj też tragedia.
6. Punkt 30 regulaminu to jest śmieszny sam w sobie "Osoby nieaktywne podczas rozgrywek nie otrzymają nagrody → wymagane 50% obecności na bitwach" ciekawe, bo jeżeli taktyka na bitwe opiera się na tym że danej klasy postaci po prostu nie wystawiamy na przeciwnika to znaczy, że ta osoba ma nie dostać nagrody, bo po prostu nie jest na bitwie a jak chce potencjalną nagrodę to musi na siłę być wrzucona na bitwe?

Nie mam nic do ciebie jako człowieka, ale wyruchałeś ludzi do spodu na tym gonzalesie i każdy tutaj rzuca jakieś pomysły i swoje racje, aby tylko się doczłapać do gringo żeby je wyciągnąć na trupa. W sumie kasacja tego gonzalesa i oddanie ludziom bryłek to jeden z lepszych pomysłów niż na siłę ciągnięcie tego wózka z gnojem. Czasu ludziom nie zwrócisz a danie 1 itemka gringo każdemu uczestnikowi niby z punktu widzenia ogółu jest sprawiedliwe, ale krzywdzące dla tych co mają szanse na zgarnięcie miejsc 1-3. Mam nadzieję, że w następnych gonzalesach event, który będzie przygotowany i nadzorowany przez TEAM, będzie od startu do końca z TYMI SAMYMI ZASADAMI i przede wszystkim WYRÓWNANY.

Dobra dobra już bez lizania dupci, kruk sam sie przyznał ze zwalił event. I kruk teraz do ciebie.
1. Z tego co widzę to organizujesz to sam, nie jesteś w stanie ogarnąć całego eventu solo, odpowiadać na tickety i zarządzać całym gonza. Dobre twt mamy skoro nikt nie raczył ci pomóc szacuneczek. To, że podobno andisz podpalił forty to niesamowita pomoc czapki z głów.
2. Nie wiem czy tym krukiem testowałeś na bitwach te sety oraz poziomy, które dałeś czy po prostu stwierdziłeś a będzie fajnie ciekawie, coś nowego niech se testuja. Jeżeli nie testowałeś to nie powinieneś nawet podejmować się organizacji eventu fortowego.
3. Zmieniasz zasady w trakcie trwania eventu wiec nie ma co traktować cię jako osobę poważną, dodatkowo klasycznie zabezpieczenie twt
"Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany regulaminu w każdym momencie trwania konkursu."
, ja moge przegrac i mnie to nie zaboli, ale każdy wie że "zasad w trakcie gry się nie zmienia" ale w twt to jest klasyczek.
4. Przypominam, że na tym evencie jest możliwość wydawania bryłek i ludzie klikali premki, event niepo czy inne wspomagacze z shopa, żeby rywalizować w różnych konkurencjach na tym gonzie więc te osoby, które wydały swoją kaskę mogą czuć się wkurzone że są waleni co jakiś czas. Dodatkowo psuje to zdrową rywalizację, bo nawet nie mogłeś dać tego medalu vipa dla wszystkich na czas trwania eventu tylko trzeba zabrylić albo przeklikać pracki żeby sobie za 2.25kk kupić worek z bryłkami oh yea.
6. Punkt 30 regulaminu to jest śmieszny sam w sobie "Osoby nieaktywne podczas rozgrywek nie otrzymają nagrody → wymagane 50% obecności na bitwach" ciekawe, bo jeżeli taktyka na bitwe opiera się na tym że danej klasy postaci po prostu nie wystawiamy na przeciwnika to znaczy, że ta osoba ma nie dostać nagrody, bo po prostu nie jest na bitwie a jak chce potencjalną nagrodę to musi na siłę być wrzucona na bitwe?

Nie mam nic do ciebie jako człowieka, ale wyruchałeś ludzi do spodu na tym gonzalesie i każdy tutaj rzuca jakieś pomysły i swoje racje, aby tylko się doczłapać do gringo żeby je wyciągnąć na trupa. W sumie kasacja tego gonzalesa i oddanie ludziom bryłek to jeden z lepszych pomysłów niż na siłę ciągnięcie tego wózka z gnojem. Czasu ludziom nie zwrócisz a danie 1 itemka gringo każdemu uczestnikowi niby z punktu widzenia ogółu jest sprawiedliwe, ale krzywdzące dla tych co mają szanse na zgarnięcie miejsc 1-3. Mam nadzieję, że w następnych gonzalesach event, który będzie przygotowany i nadzorowany przez TEAM, będzie od startu do końca z TYMI SAMYMI ZASADAMI i przede wszystkim WYRÓWNANY.

+++,

Ja bym nie zmieniał zasad poraz kolejny, krzywdząc kolejne drużyny a mianowicie drużyny z seed 1, seed2,
i miejsc 5,6,7,8 - bo one też swoją szansę straciły, żeby w półfinałach nagle inni mogli odzyskać,
Proponując dalej, by zmiany zostały zrealizowane na kolejnym gonzalesie za miesiąc jak z wakacji wrócą sobie ludzie

Jeżeli natomiast mają być kolejne zmiany, to tak jak napisane najlepszą będzie zamknięcie tego evenciku, zwrocik bryłeczek i itemek dla każdego kto pozostał po tej fazie, też krzywdzi więcej osób niż pomysł wyżej, ale mniej niż teraz zalosowanie sobie zmiany regulaminu, bo nie odpowiada tabela jaka została wyłoniona.

Nie wiem bitewki jutro, więc dajcie już statment bo f5 przestało działac

Same bitwy były wyzywane, żeby premka za 12 bryłek nie starczała na więcej niż jedną bitwę. Menelskie zachowanie. Zawiodłem się w tej kwestii.

kruK629

Członek obsługi gry

Miałem pomoc zarówno Patelkowej,Andisza,zartasa. Tworzenie kont, ustawianie serwera, wszelakie sprawy organizacyjne, nie byłem w tym sam. To że widzicie posty wpisywane przeze mnie nie oznacza że wykonywałem wszystko sam.
Testy były wykonywane, ale moje przyjęte założenie się nie sprawdziły, jak w pracy przyjmujesz pewne założenia i w tym przypadku się one nie sprawdziły - to biorę na klatę.
Ja nigdzie jeszcze nie zmieniłem zasad (regulamin mówił jasno, że format poznamy dopiero później, to też nauczka z poprzedniego Gonzalesa gdzie musiało zmieniać format ze względu na zgłoszenie mniejszej ilości drużyn), przedstawiłem propozycję, którą wyszła podczas rozmowy z Andiszem.

kruK629

Członek obsługi gry
Drodzy

Przedstawiłem Wam swoją propozycję - dziękuje za każdą wypowiedź, te negatywne (oczywiście konstruktywna krytyka) też biorę na klatę. Dłuższe podsumowanie szykuje po zakończeniu eventu, ale do sedna mojej wypowiedzi.

Zdaje sobie sprawę, że każdy wariant ma swoich przeciwników jak i zwolenników. Jednak zdecydowałem, że kończymy Event z założeniami, które zostały przedstawione w moim wpisie dotyczącym fazy pucharowej (półfinały i finał)

Co do Waszych wpisów, żeby konsultować z Wami jakieś szczegóły - działamy w tym temacie i pewnie niedługo poznacie więcej szczegółów ;)

1753549250775.png

Witam według mnie Wild Guns drużyna powinna mieć wybór strony 1 razowy jako rekompensatę za granie ataku na drużynę A a nie na nas obronę Pozdrawiam

Dziś:
Ranking punktów osiągnięć:
1. miejsce: Wybór dowolnego PEŁNY zestawu z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2023 - Erykonekiton
2. miejsce: Wybór dowolnych 6 przedmiotów z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2023 - maxjonshon
3. miejsce: Wybór dowolnych 4 przedmiotów z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2023 - Overpow

Pierwszy post z regulaminem:

1. miejsce: Wybór dowolnego PEŁNY zestawu z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2024
2. miejsce: Wybór dowolnych 6 przedmiotów z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2024
3. miejsce: Wybór dowolnych 4 przedmiotów z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2024

@kruK629

kruK629

Członek obsługi gry
Dziś:
1. miejsce: Wybór dowolnego PEŁNY zestawu z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2023 - Erykonekiton
2. miejsce: Wybór dowolnych 6 przedmiotów z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2023 - maxjonshon
3. miejsce: Wybór dowolnych 4 przedmiotów z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2023 - Overpow

Pierwszy post z regulaminem:

1. miejsce: Wybór dowolnego PEŁNY zestawu z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2024
2. miejsce: Wybór dowolnych 6 przedmiotów z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2024
3. miejsce: Wybór dowolnych 4 przedmiotów z dowolnego wydarzenia z lat 2012-2024

@kruK629
Wiem, poprawione :)

Siema,

Chciałbym wszystkim podziękować za to wydarzenie w którym mieliśmy możliwość wziąć udział. Było jak było - jest pole do poprawy i w przyszłości z pewnością będziemy mogli cieszyć się kolejnym, już bardziej dopracowanym gonzalesem. Dziękuję wam, za wzięcie udziału, dzięki czemu mieliśmy z kim grać. Dziękuję @kruK629 za podjęcie się organizacji, co z pewnością nie było łatwe, a szczególnie kiedy zaczęły pojawiać się problemy i lawina postów. Do zobaczenia na kolejnym gonzalesie (może jakieś przygody z wykorzystaniem nowej funkcji? Mapa symetryczna, sety uniwersalne na obie strony, co może pójść nie tak?).

Pozdrawiam,
Kamil

Status
Zamknięty.
Do góry