Gonzales Pojedynkowy - 2024 - dyskusja

Status
Zamknięty.
Jak to jest że z poprzednich gonzalesów ludzie brali normalnie 2x czapki gringo np i nie było problemu a teraz nagle jest? To ja tylko po to nie spałem w pracy żeby teraz zamiast dwóch czapek, które jako jedyne mają jakąś wartość brać jakiś obejszczany pasek pod drop produktów? Już pominę sam fakt że informacja taka powinna być podana przed rozpoczęciem rozgrywki a nie po zakończeniu.
O czym Ty gadasz. Przecież w regulaminie nie ma słowa o wyborze różnych elementów. Ja napisałem już ticket i czekam na swoje nagrody.

Dziękuje wszystkim za uczciwą rywalizację, gratulacje dla Arizończyków i Huroniarza - Mistrzowie bez podjazdu. Gratulacje też dla Przemka Shiko i Siewcy za zajęcie 3 miejsca. Czekajmy teraz na nasze nagrody.

Może dodacie jeszcze kolejny punkt w regulaminie, że nagrodę możemy odebrać tylko na Nawaho i Uru?
W sumie, teraz to już się mogę wszystkiego spodziewać.

Również jak przedmówca napisałem ticket, jeszcze przed oficjalną zmianą regulaminu po zakończeniu eventu i tak samo oczekuję nadania uprawnionych regulaminem nagród na konto

Jakieś stanowisko administracji w sprawie zmiany regulaminu dotyczącego nagród?? Zmiana została dodana już PO evencie.

Jaki ogólnie jest tego powód i dlaczego osoby które wchodziły w event z nastawieniem że grają o nagrode X teraz nie mogą jej odebrać? Może punkt dodany wczoraj należy zastosować do eventow ale dopiero przy kolejnej okazji. Z tego co wiem jeden z członków mojej drużyny zdecydował się wejść w event tylko i wyłączenie dlatego że wcześniej dostał odpowiedź iż BĘDZIE MOŻLIWE ewentualne odebranie czapek gringo w ilości 2 lub 3 przy zajęciu odpowiedniego, uprawniajacego do danej nagrody miejsca.
Sam również posiadam już przedmioty gringo i jedyna wartościowa nagroda dla mnie są przedmioty które mogę wybrać aby ulepszyć te już posiadane bo w dobie obecnych setów jedynie pojedyncze itemy mają nadal wartość.

41395ABE-C1FE-4F96-8EB5-0F09A412B570.png

Większych błędów nie było, lecz co gonzales zdarzają się te same "małe" błędy które są lekko irytujące.
-> infinity kasa, w tym przypadku były to dynie które dało się kupić za "0" w sklepie a sprzedać za kase (taka sytuacja wystąpiła już na co najmniej 2 gonzalesach, plus za szybką reakcję po zgłoszeniu błędu)
->wyłączenie ulepszania przedmiotów za bryłki (fakt, nie było to wpisane w regulaminie - przeoczyłem, lecz jak większość rzeczy jest F2P to trzymajmy się tego)
-> trzymanie się co jest w sklepie a czego nie ma (miało nie być konfederata itp. a był - w tym przypadku nie wpłynęło to na przebieg konkursu)
Wspomniałbym jeszcze o wyłączeniu losowania handlarza za bryłki ale nie wiem czy fizycznie jest to możliwe do wyłączenia (tak jak cyrk wędrowny).
To takie drobnostki ale warto na nie zwrócić uwagę następnym razem.
Nie testowałem czy to działało, ale wydaje mi się że kupując premkę za bryłki można było odnowić przy okazji energie ;)

Jakieś stanowisko administracji w sprawie zmiany regulaminu dotyczącego nagród?? Zmiana została dodana już PO evencie.

Jaki ogólnie jest tego powód i dlaczego osoby które wchodziły w event z nastawieniem że grają o nagrode X teraz nie mogą jej odebrać? Może punkt dodany wczoraj należy zastosować do eventow ale dopiero przy kolejnej okazji. Z tego co wiem jeden z członków mojej drużyny zdecydował się wejść w event tylko i wyłączenie dlatego że wcześniej dostał odpowiedź iż BĘDZIE MOŻLIWE ewentualne odebranie czapek gringo w ilości 2 lub 3 przy zajęciu odpowiedniego, uprawniajacego do danej nagrody miejsca.
Sam również posiadam już przedmioty gringo i jedyna wartościowa nagroda dla mnie są przedmioty które mogę wybrać aby ulepszyć te już posiadane bo w dobie obecnych setów jedynie pojedyncze itemy mają nadal wartość.
giphy.webp

Dodatkowa informacja w przypadku rozgrywania bitew fortowych:
Poniedziałkowa aktualizacja wprowadziła nowe zasady rozgrywania bitew tak, by wyrównać ich liczbę na różnych światach.
Od teraz, bitwy na serwerach z numeracją parzystą można rozgrywać w dni nieparzyste, a z numeracją nieparzystą w dni parzyste (nie dotyczy dni z pełnią księżyca, informacje podamy po pełni)

Gracze którzy wzięli udział w bitwach w ostatnich dwóch dniach niezgodnie z nowymi zasadami otrzymują zakaz losowania w loterii świątecznej.

Wasz The West Team

Jak to jest że z poprzednich gonzalesów ludzie brali normalnie 2x czapki gringo np i nie było problemu a teraz nagle jest? To ja tylko po to nie spałem w pracy żeby teraz zamiast dwóch czapek, które jako jedyne mają jakąś wartość brać jakiś obejszczany pasek pod drop produktów? Już pominę sam fakt że informacja taka powinna być podana przed rozpoczęciem rozgrywki a nie po zakończeniu.
Weź mi fortówkę na ohio, za czapke na iro xd

Moje uwagi:
  1. Pojedynki to głównie rozgrywki indywidualne. 4-osobowe drużyny były zdecydowanie za duże. Zrobiłbym maksymalnie 2-osobowe. Tylko 2 najlepsze zespoły miały w pełni zaangażowane składy. Do 3 miejsca wystarczyły jedynie 2 aktywne osoby, co powoduje, że można było nic nie robić i na końcu odebrać nagrodę. Chyba nie o to chodzi w rywalizacji.
  2. Błędy organizacyjne i komunikacyjne: Wchodząc pierwszy raz na serwer miałem wrażenie, że nie jest w ogóle gotowy do gry. W Admin Town miały być unikaty, których nie było. Problem z ich widocznością był znany, jednak żadnego komunikatu przed oficjalnym startem nie było, a i w trakcie samemu trzeba było pytać o to i inne szczegóły.
  3. Jazda Revere'a zdefiniowała w jaki sposób należało grać postacią, a to dlatego, że realnie nie było żadnej alternatywy. Nie nazywajmy Mustanga alternatywą. Były jednostki, które do końca grały pod su, a ich statystyki pojedynkowe tylko potwierdzają, że nie było to skuteczne. Odradzałem z tym Revere jeszcze przed startem i wygląda to raczej tak, że miałem rację w tej kwestii.
  4. Decyzja o przedwczesnym zakończeniu wydarzenia powinna być co najmniej skonsultowana z kapitanami drużyn, a wyglądała jakby została podjęta na podstawie paru forumowych opinii. Choć tym razem była dość zasadna i nikt raczej nie ma problemu z tą decyzją, to potrafię sobie wyobrazić sytuacje, w których taka decyzja mogłaby wywołać spore niezadowolenie, oskarżenia o ustawienie wyniku itp. Lepiej to zrobić porządnie i uniknąć potencjalnych przykrych sytuacji.

Moje uwagi:
  1. Pojedynki to głównie rozgrywki indywidualne. 4-osobowe drużyny były zdecydowanie za duże. Zrobiłbym maksymalnie 2-osobowe. Tylko 2 najlepsze zespoły miały w pełni zaangażowane składy. Do 3 miejsca wystarczyły jedynie 2 aktywne osoby, co powoduje, że można było nic nie robić i na końcu odebrać nagrodę. Chyba nie o to chodzi w rywalizacji.
  2. Błędy organizacyjne i komunikacyjne: Wchodząc pierwszy raz na serwer miałem wrażenie, że nie jest w ogóle gotowy do gry. W Admin Town miały być unikaty, których nie było. Problem z ich widocznością był znany, jednak żadnego komunikatu przed oficjalnym startem nie było, a i w trakcie samemu trzeba było pytać o to i inne szczegóły.
  3. Jazda Revere'a zdefiniowała w jaki sposób należało grać postacią, a to dlatego, że realnie nie było żadnej alternatywy. Nie nazywajmy Mustanga alternatywą. Były jednostki, które do końca grały pod su, a ich statystyki pojedynkowe tylko potwierdzają, że nie było to skuteczne. Odradzałem z tym Revere jeszcze przed startem i wygląda to raczej tak, że miałem rację w tej kwestii.
  4. Decyzja o przedwczesnym zakończeniu wydarzenia powinna być co najmniej skonsultowana z kapitanami drużyn, a wyglądała jakby została podjęta na podstawie paru forumowych opinii. Choć tym razem była dość zasadna i nikt raczej nie ma problemu z tą decyzją, to potrafię sobie wyobrazić sytuacje, w których taka decyzja mogłaby wywołać spore niezadowolenie, oskarżenia o ustawienie wyniku itp. Lepiej to zrobić porządnie i uniknąć potencjalnych przykrych sytuacji.
Co do ilości osób w drużynach to się z tobą nie zgodzę. Gdyby inne drużyny miały 4 aktywnie grających i nie wywalających się po dwóch pojedynkach ludzi to Shiko z Przemkiem nie mieliby tak łatwo.

Podsumowując na spokojnie:
- Rozmiar drużyn był dobry, chęci do grania solo takiego eventu w battle royale skończyłyby jeszcze szybciej niż tutaj,
- Większość zespołów przegrała event 1 dnia, w czasie wyboru klas - nagrody zdobyły tylko zespoły, w których byli zawadiacy - a to o czymś świadczy,
- Nie da się ukryć, że jazda reverea promowała strzelców - mieli łatwiej ale do pewnego momentu, w późniejszej rozgrywce orki miały na tyle ulepszone eq, że do przebijania każdego byłoby potrzebne z 400 umek w strzał,
- Drobne niedociągnięcia przy otwarciu serwera - ale jak pisał przemko, szybko załatane, w porównaniu do IFBC to ten event był zorganizowany,
- Fajny pomysł z kategoriami pobocznymi - walka o osiągi była jedyną realną walką w ostatnim dniu. Widziałbym więcej takich nagród na eventach, by ludzie bez szans nie kończyli gry w 3 dniu (tutaj np. największy dmg w pojku, w jednym strzale, etc),
- Dobra decyzja o skróceniu eventu - pozostałe 3 dni nic by nie zmieniły, 7/10 dni to było wystarczająco. Moim zdaniem, więcej regularnych, krótkich, szybkich (7/10 dniowych) eventów byłoby lepsze od jednego eventu miesięcznego.
- Niepotrzebny syf na koniec z nagrodami - mam nadzieję że osoby decyzyjne wyciągną wnioski, że zabieranie raz danej rzeczy nie kończy się najlepiej ;)

Ogólnie przyjemny evencik, siedzenie po nocach i rozkminy w czym, na kogo, kiedy.
Dzięki wszystkim uczestnikom za zabawę, szczególne gratulacje dla zwycięzców, w tym robocopów z WG.
Do zobaczenia na next

kruK629

Członek obsługi gry
Dzięki za Wszystkie pozytywne i negatywne komentarze
Parę rzeczy jest do dogrania, dopieszczenia - myślę, że z każdym następnym Gonzalesem powinno być lepiej
Teraz chwila czasu na analizę i wyciągniecie wniosków

Status
Zamknięty.
Do góry