Dyskusja Wydarzenie sportowe 2026

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek Wyslannica
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Wyslannica

Członek obsługi gry
logo_soccerevent.png

Zapraszamy do dyskusji na temat wydarzenia sportowego.

Przecież było ostatnio pytanie odnośnie eventu i odpowiedź była negatywna. To ekstra komunikacja. Raz nie, raz tak. Zależy od dnia i humoru.

Ostatnio (28.05) pisałam: "Na ten moment nie mam żadnych informacji w kwestii nadchodzących eventów". Nie widzę tutaj odpowiedzi negatywnej.
Dziś otrzymałam informacje o wydarzeniu i dziś dostaliście odpowiednie ogłoszenie.

czy event będzie dostępny na nowym zdechlaku? bo jak tak to już można zamykać

Przy ogłoszeniu nie otrzymaliśmy żadnej adnotacji, że są jakieś wyłączenia. Wysłałam zapytanie. Odpowiedź najwcześniej jutro lub w przyszłym tygodniu (przy założeniu, że ktoś pochyli się nad pytaniem).

Ostatnio (28.05) pisałam: "Na ten moment nie mam żadnych informacji w kwestii nadchodzących eventów". Nie widzę tutaj odpowiedzi negatywnej. Dziś otrzymałam informacje o wydarzeniu i dziś dostaliście odpowiednie ogłoszenie.
Ostatnio pisałaś o ifbc a potem edytowałaś post bo "pomyłka". Więc jak zweryfikować czy tamten post również nie był edytowany?

Przy ogłoszeniu nie otrzymaliśmy żadnej adnotacji, że są jakieś wyłączenia. Wysłałam zapytanie. Odpowiedź najwcześniej jutro lub w przyszłym tygodniu (przy założeniu, że ktoś pochyli się nad pytaniem).
To może prośba żeby .pl zmigrowało do .de albo .net i może gra by działała, i komunikacja była sprawniejsza a nie tydzień czekania na odpowiedź?

To może prośba żeby .pl zmigrowało do .de albo .net i może gra by działała, i komunikacja była sprawniejsza a nie tydzień czekania na odpowiedź?

Postawmy sprawę jasno. Nie będzie plotek, pogłosek czy przypuszczeń. Wszelkie ogłoszenia o wydarzeniach będą pojawiać się, jak otrzymamy informację z centrali o tym, że będzie wydarzenie i kiedy dokładnie, za pomocą oficjalnego komunikatu.

Do momentu otrzymania informacji od produkcji gry wszystko jest na etapie przygotowań i support może sobie gdybać, czy i kiedy coś wejdzie. Bo jeśli Wam (graczom) podamy informację "Hej, za tydzień będzie wydarzenie specjalne", a później coś się wykrzaczy i nie pójdzie zgodnie z założeniami, to znów będziecie ciskać piorunami, bo nie dostaliście czegoś, co nawet nie było potwierdzone.

czy event będzie dostępny na nowym zdechlaku? bo jak tak to już można zamykać

Mam już potwierdzenie, że wydarzenie będzie dostępne na świecie Yellowstone.

Ostatnia edycja:
Dlaczego nikt miałby się nie pochylić nad zapytaniem polskiego CM? Zaintrygował mnie ten ton wypowiedzi i dopiska w nawiasie. Jeśli post ma spaść to proszę o odpowiedź chociaż w ostrzeżeniu na forum ;)

Dlaczego nikt miałby się nie pochylić nad zapytaniem polskiego CM? Zaintrygował mnie ten ton wypowiedzi i dopiska w nawiasie. Jeśli post ma spaść to proszę o odpowiedź chociaż w ostrzeżeniu na forum ;)

Tu nie chodzi o "zapytanie polskiego CM", a raczej o niski priorytet dla takiego pytania. Teraz jesteśmy po godzinach pracy. Piątek zazwyczaj jest dniem pełnym spotkań i podsumowań całego tygodnia i czasem, kiedy dopina się wszystko przed nadchodzącym tygodniem. Zespół nie jest duży, więc nie ma wielu osób, które mogą udzielić odpowiedzi. Zdarza się, że czekam po kilka dni na odpowiedzi na pytania, które potrzebują potwierdzenia "z góry” albo poświęcenia większej ilości czasu, bo przykładowo deweloper musi znaleźć odpowiedź w kodzie (nie mamy dziesiątek deweloperów). Ustawianiem wydarzeń w grze (od strony deweloperskiej) w zasadzie zajmują się 2-3 osoby i to one mają dostęp do szczegółowych informacji dotyczących wydarzeń. Mamy też początek sezonu urlopowego, więc są rzeczy ważne i ważniejsze - te ważne mogą utknąć na dłużej.

Tu nie chodzi o "zapytanie polskiego CM", a raczej o niski priorytet dla takiego pytania. Teraz jesteśmy po godzinach pracy. Piątek zazwyczaj jest dniem pełnym spotkań i podsumowań całego tygodnia i czasem, kiedy dopina się wszystko przed nadchodzącym tygodniem. Zespół nie jest duży, więc nie ma wielu osób, które mogą udzielić odpowiedzi. Zdarza się, że czekam po kilka dni na odpowiedzi na pytania, które potrzebują potwierdzenia "z góry” albo poświęcenia większej ilości czasu, bo przykładowo deweloper musi znaleźć odpowiedź w kodzie (nie mamy dziesiątek deweloperów). Ustawianiem wydarzeń w grze (od strony deweloperskiej) w zasadzie zajmują się 2-3 osoby i to one mają dostęp do szczegółowych informacji dotyczących wydarzeń. Mamy też początek sezonu urlopowego, więc są rzeczy ważne i ważniejsze - te ważne mogą utknąć na dłużej.
Rozumiem nabijanie dupogodzin na teamsie, każdy to uwielbia. Tylko nie rozumiem, co wy sobie podsumowujecie z tygodnia na tydzień, gdy nowy content w gierce (aktualizacja) pojawia się raz na miesiąc/raz na 6 tygodni?
Czyli klasycznie, spotykacie pogadać sobie o tyłku maryni, a nie wykonać czegokolwiek produktywnego.
Może warto złożyć propozycje o lepszy przepływ informacji wewnątrz szeroko pojęte go developmentu, spotykacie się, ale nie jesteście w stanie nic sensownego ustalić.

Wygląda to jak zwykłe korpo. Dużo gadają, a tak naprawdę nie mówią nic.
Serwery na urlopy nie chodzą, ale na emeryturę ta

Powrót
Do góry