II Runda

Status
Zamknięty.
Składniki:

2x Mąka
1x Mleko
4x Surowe jajka
4x Cukier
10x Borówki
10x Jagody

Przygotowanie - Ubić jajka z cukrem, dodać pozostałe składniki i mieszać na gładką masę. Masa do tortownicy, piec w piekarniku 45 minut w 180 stopniach. Udekorować borówkami i jagodami.

Bonusy: +5 znajomość zwierząt, -10 punkty życia.
 

mati2ooo

Blada Twarz
Przepis: Przygotowanie biszkoptu

1 Produkt Biszkopt = 6 surowe jajka + 2 cukier +1 mąka + 1 mąka + 1 mąka kukurydziana

Przepis : Przygotowanie masy

1 Produkt Masa = 1 cukier + 1 butelka mleka + 1 lód

Przepis : Nasączenie tortu

1 Produkt Nasączenie tortu = 1 syrop klonowy + 1 wódka + 1 pomarańcza + 1 jagody

Przepis: Przyrządzanie dekoracji tortu

1 Produkt Dekoracja tortu = 1 butelka mleka + 1 jagody + 1 borówki + 1 pomarańcza + 1 syrop klonowy



Przepis : TORT URODZINOWY 15 LAT

Produkt TORT URODZONOWY 15 LAT = 1 Produkt Biszkopt + 1 Produkt Masa + 1 Produkt Nasączenie tortu + 1 Produkt Dekoracja tortu
tort_urodzinowy_15.jpg
BONUS: 100% energii, 100% punkty życia, 100% regeneracja przez 72h, 300% prędkość, 400% zarobku z prac przez 72h, ochrona przed pojedynkami przez 168h.
 

Ręce do Góry

Blada Twarz
Cześć. Przedstawiam swój tort :)


Owocowy tort urodzinowy The West
Składniki do wykonania:
  • 10x pomarańcza
  • 10x jagody
  • 10x borówki
  • 3x dżem
  • 1x dzban wody
  • 1x nóż
  • 1x deska do krojenia
  • 5x mąka

Szczegóły przygotowania:
  • Limit wykonania - 1x na tydzień
  • min. 800 pkt. rzemiosła
  • Konieczność współpracy z innymi rzemieślnikami (żeby aktywizować trochę graczy)
  • brak możliwości handlu przepisem - do odblokowania po wykonaniu 10 000 przedmiotów

Bonusy:
  • Szansa powodzenia 100%
  • Szansa znalezienia 100%
  • Większy zarobek 50%
  • Czas trwania 24h
 
Przepis na tort owocowo-śmietanowy krok po kroku
Składniki dla 10 porcji:
-Surowe jajka
-Mąka
-2 Butelki mleka
-Cukier
-Borówki
-Jagody

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C.

Jajka ubij w małej misce, następnie dodaj cukier, Do miski przesiej mąkę. Dokładnie wymieszaj. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 min. W dużej misce ubij mleko. Następnie połącz wszystkie składniki i udekoruj owocami.

Bonusy: Tort daje + 300 absorpcji dla klasy Poszukiwacza przygód na bitwie fortowej.
 
Tort mięsny dla prawdziwych żołnierzy

Składniki:
1x szynka [item=700000]
2x stek [item=710000]
1x mięso byka [item=52968000]
1x mąka [item=745000]
1x butelka mleka [item=2432000]
2x surowe jajka [item=2450000]

Przygotowanie:
Mięso pokroić w drobne kawałki lub zmielić w maszynce na dużych oczkach. Mąkę mleko oraz jajka wymieszać i ugnieść na gęstą masę. Formę do pieczenia wyłożyć ciastem a następnie na ciasto wyłożyć przygotowane wcześniej mięso. Piec w 200 stopniach przez około godzinę. Podawać z Sosem barbecue [item=2351000].

Bonusy:
+21 siła
+37 punkty życia
Czas trwania 8h
 
1.Forma do pieczenia
2. biszkopt ( 2 szklanki wody, 2 surowe jajka i mąka, butelka mleka ) 30 min w piekarniku (chyba nie jestem kucharzem) x2
3.polewa ( mielona kawa, butelka mleka, rum )
4. dżem ( z rzemiosła od kucharza)
5. owoce ( jagody, borówki, pomarańcze )
Przyrządzenie: jeden biszkopt smarujemy dżemem na to drugi kawałek biszkoptu , całość polać polewą i na samą górę owoce. Po takim jednym kawałki jazda bez trzymanki murowana . Pozdrawiam
P.s chciałbym nadać nazwe: Kakaowe Love
zapomniałęm tylko dodac bonus
po 10 z każdej cechy na 3h
 

Ludwiczek Anderson

Blada Twarz
Nazwa: Lodowy tort urodzinowy The West
Składniki: butelka mleka, surowe jajka, szklanka wody, mąka, lód, jagody, borówki, pomarańcza.
Szczegóły przygotowania: dostępny do wytworzenia w oknie rzemiosła po zebraniu wyżej wymienionych składników, raz na tydzień, dostępny po osiągnięciu 350 punktów rzemiosła.
Bonusy: daje 15% więcej zadawanych obrażeń w pojedynku, kosztem utraty 15% bazowego HP.
 

summary

Blada Twarz
Składniki
3x flour.png
3x blueberries.png
3x orange.png
2x water.png
1xcuttingwood.png
1x workingknife.png
1x cooking_pot.png


Henry: mam dla Ciebie propozycję

1. Hej {nick}! Pora przygotować tort na 15 urodziny TW. Sprawdź czy wszystko masz i bierzmy się do roboty. Najpierw musimy wszystko dobrze rozmieszać w garnku. Ręcznie? Nie, skorzystamy z pomocy wiatru. W godzinę się z tym uporamy.
Wymaga: 1 godz. windmeel.png[Budowa wiatraków], składniki w ekwpiunku 3x flour.png, 3x orange.png, 2x water.png, założony 1x cooking_pot.png
Nagroda: 1x Ciasto specjalne dough.png

2. Ciasto już prawie gotowe do pieczenia. Potrzebujemy je jeszcze pokroić na kawałki i przyozdobić. Myślę, że borówki będą najlepsze. Pamiętaj proszę, aby nie porysować mojego nowego blatu w kuchni.
Wymaga: 1godz. cook.png[Pracuj jako kucharz], składniki w ekwipunku 1x Ciasto specjalne dough.png, 3x blueberries.png, 1xcuttingwood.png, 1x workingknife.png

3. Tort "15" jest gotowy. Smacznego!

Bonusy tortu "15":
Czas trwania: 8 godz.
Szansa powodzenia: +100%
 
Przepis na tort urodzinowy: 15 lat The West.

Jak ten czas szybko leci! Nie dawno co piekliśmy tort a już czas na kolejny :)

Zanim zaczniemy robić tort przygotuj formę do pieczenia wysmarowaną masłem oraz drewnianą rózgę do mieszania.
A teraz czas zabrać się za konkret. Zaczynamy od biszkoptu. Umyj 5 jajek i oddziel żółtka od białek. Następnie ubij pianę dodając trochę cukru, po czym cały czas mieszając dodawaj po jednym żółtku. Tak przygotowaną masę jajeczną dodajemy powoli przesianą mąkę (2 szklanki) oraz co jakiś czas odrobinę wody. Do przygotowanej wcześniej formy wlewamy zawartość i pieczemy 30 min. w temp 180 stopni. Po wystygnięciu przecinamy tak, aby powstały 3 blaty. Teraz czas na krem. Słodką śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier. Następnie "śnieżkę" (bita śmietana w proszku) miksujemy z mlekiem wg przepisu na opakowaniu i łączymy z wcześniej ubitą słodką śmietaną i odstawiamy do lodówki. Teraz czas na tworzenie naszego wymarzonego tortu. Zaczynamy od namaczania biszkoptów ponczem (woda + ekstrakt z cytrusów). Następnie na paterze kładziemy pierwszy blat biszkoptowy. Wykładamy grubą warstwę tężejącego kremu. Przykrywamy drugim blatem i także wykładamy grubą warstwę kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wierzch i boki tortu smarujemy i dekorujemy resztą kremu. Na koniec boki tortu dekorujemy posiekanymi migdałami. Tak przygotowany tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin, po czym można zabrać się za dekorację owocami (borówka, jagody, pomarańcze) a na to wszystko polewamy odrobiną syropu klonowego.
Smacznego :)

Składniki: drewniana rózga x1, forma do pieczenia x1, masło x1, jajka x5, cukier x2, mąka x2, woda x1, mleko x2, ekstrakt z cytrusów x1, borówka x3, jagody x3, pomarańcze x3, syrop klonowy x1.
Bonus: 35% szansa znalezienia, 35% szansa powodzenia, 35% doświadczenia z prac, pojedynków i fortów, 35% pieniędzy z prac i pojedynków.
 
Dzień dobry, chciałbym podzielić się moim przepisem.

Do upieczenia przepysznego tortu urodzinowego The West o smaku jagodowo-borówkowym potrzebujemy kilku składników.
Potrzebujesz:
- 7 x Surowe jajka (Siłowanie się na rękę)
- 5 x Cukier (Zrywanie trzciny cukrowej)
- 1 x Butelka mleka (Przewódź nowicjuszom)
- 6 x Mąka (Mielenie zboża)
- 1 x Pomarańcza (Zbieranie pomarańczy)
- 1 x Masło (Produkt kucharza polowego)
- 25 x Jagody (Zbieranie jagód)
- 25 x Borówki (Zbieranie borówek)

Przygotowanie jest dziecinnie proste. Bierzemy garnek i wsypujemy do niego przygotowaną przez nas mąkę. Następnie dosypujemy 3x cukier i mieszamy. Później wlewamy do garnka 7 surowych jajek i również dokładnie mieszamy. W następnym kroku bierzemy butelkę mleka i wlewamy całe mleko jednocześnie energicznie mieszając. Robimy to tak długo aż zrobi nam się ciasto o idealnej konsystencji tzn żeby nie było grudek. Na koniec wyciskamy trochę soku z pomarańczy, dodajemy do ciasta i ponownie mieszamy. Teraz musimy udać się do zaprzyjaźnionego kucharza polowego z prośbą o pożyczenie formy do ciasta. Gdy już nam się uda ją zdobyć (no chyba, że jesteśmy tak bogaci, że mamy własną) to wlewamy do niej nasze ciasto i wstawiamy do piekarnika. Jeżeli go nie mamy to możemy spróbować upiec ciasto nad ogniskiem, ale nie jest to łatwa sprawa. Ciasto pieczemy tak długo aż będzie upieczone (temperatura nie ma dla nas żadnego znaczenia). Warto odbyć 15 minutową modlitwę o to by nasze ciasto dobrze wyrosło i nie było zakalca. Teraz, gdy czekamy na biszkopt zajmujemy się kremem do tortu. Zaczynamy od ubicia masła w garnku (Może to być garnek w którym robiliśmy biszkopt, przynajmniej będzie mniej do mycia). Jak to zrobisz to już wybór należy do Ciebie. Podczas ubijania stopniowo dodawaj cukier który Ci został (2). Następnie bierzemy 3/4 przygotowanych jagód i 3/4 przygotowanych borówek, wrzucamy je do naszego ubitego masła z cukrem i miksujemy wszystko razem (jeżeli nie mamy blendera to można porozgniatać owoce kamieniem który należy wcześniej umyć!). Krem do tortu jest już gotowy, biszkopt pewnie również jest już upieczony. Teraz należy wziąć długi nóż (Jak nie masz swojego to znowu poproś kucharza) i podzielić biszkopt na 3 równe okrągłe części (jak nie będą równe to tort straci na atrakcyjności wizualnej). Gdy już biszkopt został podzielony to należy wziąć krem i równomiernie nałożyć go na każdą z 3 części. Teraz należy skleić z tego tort. Ostatnim etapem przygotowywania naszego tortu jest zdobienie jego górnej części. Bierzemy owoce które nam zostały i układamy je na torcie. Jeżeli chcemy to możemy ułożyć je w kształcie liczby lub zrobić z nich jakiś super wzorek. Jeżeli zostało nam trochę kremu to możemy go również użyć do dekoracji. Tort gotowy, smacznego!

Mój tort daje wspaniałe bonusy:
+ 5 Siła (po zjedzeniu tego tortu można góry przenosić)
+ 80 Zaskoczenie (bo będziesz zaskoczony jeżeli Ci wyjdzie)
+ 50 Budowanie (zbudowałeś tort!)
+ 70 Odporność (na krytykę ze strony cukierników)
+ 30% szansy powodzenia (następnym razem będzie jeszcze smaczniejszy)
 
Złoty tort urodzinowy The West
Składniki: Cukier, mąka, butelka mleka, surowe jajka, szklanka wody, rum, syrop klonowy, róża, miód (ten od kucharza!) i najważniejszy składnik - złoty pył.

Przygotowanie: Aby móc stworzyć tort należy osiągnąć 700pkt rzemiosła i osiągnąć poziom 155. Tort można stworzyć tylko w dwóch sytuacjach, przez krótki okres czasu:
  1. W czasie urodzin The West - przez tydzień można tworzyć nieograniczoną ilość tortów.
  2. W rocznice założenia konta - przez tydzień można tworzyć nieograniczoną ilość tortów.
Bonusy tortu:
  1. W czasie bitwy o fort tort gwarantuje zmniejszenie przelicznika otrzymywanych obrażeń względem ilości pkt życia jedzącego (każde 10PŻ to zmniejszenie przelicznika o 0,10).
  2. NIESTETY! Ilość złota na torcie przyćmiewa jedzącego redukując jego szanse na trafienie o 15!
 
Torcik :

Składniki:
4x surowe jajka,
1 x mąka,
1 x Cukier,
20 x borówki,
1 x masło

Przepis:
Wsypujemy cukier i surowe jajka, następnie całość mieszamy rękami wyćwiczonymi od
klikania 15sto sekundówek- powinna wyjść puszysta masa.
Roztapiamy masło, dodajemy do wcześniej powstałej masy i znowu mieszamy.
Dodajemy mąkę i powoli mieszamy.
Następnie bierzemy formę do pieczenia, smarujemy ją od wewnątrz masłem.
Do przygotowanej formy wlewamy nasze ciasto.
Na ciasto układamy borówki.
Formę z ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Bonus tortu:
45 % energii,
45 % motywacji do pracy
 

bartek19294

Blada Twarz
Składniki:
Na 1 placek biszkoptowy:
4 jajka (surowe jajka - siłowanie się na ręke)
3/4 szklanki cukru (cukier - zbieranie trzciny cukrowej)
1/2 szklanki mąki pszennej (mąka - mielenie zboża)
1/2 szklanki mąki kukurydzianej (mąka kukurydziana - kucharz polowy)
Masa:
1 kostka masła (masło - kucharz polowy)
1/4 szklanka cukru (cukier - zbieranie trzciny cukrowej)
mielona kawa (mielona kawa - mielenie kawy)
2x budyń
Składniki na 1 budyń:
1/4 szklanki mąki kukurydzianej (mąka kukurydziana - kucharz polowy)
1/3 szklanki cukru (cukier - zbieranie trzciny cukrowej)
4 żółtka (surowe jajka - siłowanie się na ręke)
2 szklanki mleka (butelka mleka - przewódź nowicjuszom)

Wykończenie:
Dekoracje (dekoracja deserowa - kucharz polowy)
Jagody (jagody - zbieraj jagody)
Borówki (borówki - zbieraj borówki)

Sprzęt:
Naczynie (garnek do gotowania - ochrona wozu osadników lub nocnik - zestaw śpiocha) - w czymś trzeba składniki wymieszać
Szklanka (szklanka wody - rozkładanie torów) - do odmierzania składników, wylewasz wodę i masz miarkę
Forma do pieczenia (forma do pieczenia - kowal) - no to chyba wiadomo
Mikser (rózga - rymarz) - odpuszczasz sobie siłkę i ćwiczysz rękę
Sito (perforowany kapelusz - pracuj jako ochroniarz) - ma dziury więc się nada do przesiewania mąki, jeśli nie pasuje to przy pomocy formy do pieczenia młotka/młota kowalskiego i gwoździ sam sobie zrobisz inne
Piekarnik - no i tutaj jest problem, musisz użyć palącego się domu (gaszenie pożaru) - zostawiasz ciasto do upieczenia i idziesz gasić w drugim miejscu
Kuchnia z palnikiem - na pewno jakąś znajdziesz w pracuj jako kucharz,
Nóż (nóż - kowal) - do ładnego rozłożenia masy na plackach

Przygotowanie:
Budyń:
1. W garnku umieszczamy mąkę, cukier i żółtka.
2. Po podgrzaniu powoli dodawać mleko ciąle mieszając.
3. Ciągle mieszać do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
4. Odstawić do ostygnięcia.

Masa budyniowa:
1. Wymieszać masło z wystudzonymi budyniami cukrem i kawą.

Placki biszkoptowe:
1. Mąki mieszamy ze sobą i przesiewamy.
2. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę i powoli dodajemy cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku.
3. Powoli dodawać mąkę ciągle mieszając.
4. Umieścić masę w formie do pieczenia. Ciasto pieczemy ok 30min w 180stopniach.
5. Po upieczeniu wyjąć z formy i obrócić do góry dnem na jakimś blacie.
6. Czynności powtórzyć - potrzebujemy 3 placki biszkoptowe

Wykończenie:
1. Placki biszkoptowe przekładać masą budyniową, Na górnym placek oraz na boki również nakładamy.
2. Na wierzch układamy dekoracje z owocami we wzór według uznania
3. Gotowe

Bonusy:
+5 siła
+5 sprawność
+5 zręczność
+5 charyzma
-100 pp w gaszenie pożaru
+5 modlitwa
 

kilov

Blada Twarz
Wymagane produkty : cukier, jagody, butelka mleka, mąka, surowe jajka. Sposób przygotowanie:
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
  2. W misce wymieszaj 1 szklankę cukru z 2 szklankami jagód i odstaw na bok.
  3. W osobnej misce roztrzep jajka.
  4. Dodaj 1/2 szklanki cukru i miksuj aż uzyskasz gęstą masę.
  5. Dodaj mąkę i miksuj do uzyskania gładkiego ciasta.
  6. Wlej ciasto do tortownicy i piecz przez około 25-30 minut, aż ciasto zacznie się rumienić i będzie elastyczne w dotyku.
  7. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  8. W międzyczasie, wlej mleko do rondla i dodaj pozostałą 1/2 szklanki cukru. Podgrzej na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
  9. Dodaj jagody z cukrem do mleka i gotuj przez około 15 minut, aż owoce zmiękną.
  10. Gdy masa jagodowa się zgęstnieje, przełóż ją na ciasto.
  11. Odstaw do ostygnięcia i schłodzenia.
  12. Podaj i ciesz się pysznym tortem jagodowym!
Bonusy tortu: wzrost energii 30% i 15% motywacji do pracy
 
Przepis od Marii, który usłyszałem gdy barman Henry Walker nalewał whisky, przepis jest bardzo prosty
Potrzeba:
-2h siłować się na rękę lub kupić z targu 4 jajek
-Mielić zboże przez 1h lub kupić z targu 3 jednostek mąki (odpowiednik szklanki)
-zbierac cukier przez 1h aby uzyskać 3 jednostki cukru
*Opcjonalnie przewidzimy nowicjuszom do uzyskania mleka, z którego zostanie wykonane masło aby dodało klarowności naszemu cieście biszkoptowym z wyżej wymieszanych składników. Wszystko pieczemy w temperaturze 160°C
Mamy biszkopt. teraz czas na najlepsze

Mieszamy 2 x miód wraz z częścią jagód i 10 borówkami.
Ubijamy śmietanę z wcześniej uzyskanego mleka i stopniowo należy dodawać wyżej wymieniony miód z jagodami i borówkami.
Aż w końcu przychodzi dekoracja wszystkich składników.
Biszkopt należy pokroić przez środek, wyłożyć masę w środku, a także na zewnątrz i można świętować 15 urodziny The Westa. Sto lat!
 
Przepis: Tort tylko dla odważnych

Przed przystąpieniem do wykonania tortu przejrzyj dokładnie listę produktów, sprawdź czy posiadasz czyste naczynia oraz niezbędny sprzęt- zapomniałeś ich umyć po poprzednim kucharzeniu? Nic nie szkodzi, najwyższy czas pozbyć się z nich zielonego futra wraz z rozwiniętą tam cywilizacją!

Sprawy techniczne:
  • 1x drewniana rózga (rymarz)- czymś trzeba wymieszać składniki
  • 1x nóż (kowal)- pojedynkowe się nie nadają- ciasto nie stek, by było krwiste
  • 1x garnek do gotowania (ochrona wozu osadników)
  • 1x patelnia (kowal)
  • 1x forma do pieczenia (kowal)
  • 1x prasa do miodu (kowal)- działa równie dobrze co sokowirówka, a nie trzeba się męczyć kamieniem
  • 5x węgiel drzewny (kucharz polowy)- przyda się do napalenia w piecu lub utrzymania żaru w ognisku
Biszkopt:
  • 4x surowe jajka (siłowanie się na rękę),
  • 4x cukier (zrywanie trzciny cukrowej)
  • 1x mąka (mielenie zboża)
Surowe jajka ubij z cukrem przy pomocy drewnianej rózgi na sztywną pianę, następnie dodaj mąkę i wymieszaj. Ciasto przelej do formy do pieczenia i upiecz w piecu opalanym węglem drzewnym lub na rozpalonym ognisku uważając, by go nie przypalić (wersja tylko dla wprawnych kucharzy polowych)- w razie konieczności upiecz nowe, a to wykorzystaj do przedłużenia żaru w ognisku.

Budyń:
  • 6x szklanka wody (rozkładanie torów)
  • 10x marchewki (zbieranie marchewek)- najlepiej zbierać nocą- pamiętaj o wygodnych butach do biegania, apteczce oraz dokładnym zamaskowaniu konia- pomocne w razie napotkania właściciela pola
  • 1x mąka kukurydziana (kucharz polowy)
  • 1x mąka (mielenie zboża)
Z umytych marchewek odetnij natkę- korzeń daj kopytnemu, a część zieloną przełóż do prasy do miodu i wyciśnij z niej sok (będzie robił za barwnik), a następnie rozrzedź go pozostałą wodą. 3 szklanki soku zagotuj w garnku, natomiast w 1 szklance soku rozmieszaj obie mąki, które wlej na wrzący płyn- ugotuj gęsty budyń. Jeszcze gorący wylej na biszkopt (w razie konieczności schłódź poparzone ręce w pobliskiej rzece).

Delicje:
  • 2x surowe jajka (siłowanie się na rękę),
  • 2x cukier (zrywanie trzciny cukrowej)
  • 2x mąka (mielenie zboża)
  • 1x dżem (kucharz polowy)
  • 1x kości zwierząt (pracuj jako archeolog)- zwierzęce wystarczą, nikt nie lubi hien cmentarnych (UWAGA! przy wykopach prowadzonych podczas nowiu uważaj na czających się za Twoimi plecami rozbójników i innych rewolwerowców, gotowych odebrać Ci cenne znaleziska)
  • 2x dzban wody (kucharz polowy)
Z surowych jajek, cukru i mąki przygotuj za pomocą drewnianej rózgi ciasto na biszkopt, następnie przelej je do formy do pieczenia i upiecz. Po ostudzeniu wykrój za pomocą noża placuszki przypominające okręgi (nie przejmuj się, kwadraty też są dobre). Dokładnie wyczyszczone i umyte z piasku oraz ziemi kości zwierząt przełóż do garnka, zalej je 3 dzbanami wody i gotuj kilka godzin w celu pozyskania kolagenu (żelatyna). Dżem przełóż na patelnię, podgrzej, by zmienił konsystencję na płynną, następnie dodaj 1/3 pozyskanego kolagenu, wymieszaj i podgrzej przez chwilę, by składniki dobrze się połączyły. Powstałą frużeliną posmaruj krążki ciasta (nie wyjedz wszystkiego nim nie złożysz ciasta, choć bez tej warstwy też będzie dobre), pozostaw do zastygnięcia, a następnie ułóż ciastka na warstwie budyniu.

Pianka:
  • 1 szklanka soku z naci marchwi (przygotowana na etapie budyniu)
  • 1/3 kolagenu uzyskanego na etapie przygotowywania delicji
  • 1 butelka mleka (przewódź nowicjuszom)
Sok podgrzej, rozprowadź w nim powstałą żelatynę, schłódź, a następnie połącz z zimnym mlekiem, energicznie mieszając drewnianą rózgą. Gdy masa zacznie tężeć, wylej ją na warstwę ciastek z frużeliną.

Galaretka:
  • 2 szklanki soku z naci marchwi (przygotowane na etapie budyniu)
  • 1/3 kolagenu uzyskanego na etapie przygotowywania delicji
Sok podgrzej, dodaj żelatynę- wymieszaj. Gdy mieszanka zacznie tężeć, wylej ją równą warstwą na mleczną piankę. Schłódź.

Smacznego (Uwaga! Przed spożyciem pierwszego kęsa znajdź testera)

Bonus:
Wzrost energii: +100%
Wzrost motywacji do pracy: +75%
Wzrost motywacji do pojedynków: +75%
+50% szansy znalezienia (trwanie: 8 godzin)
+25% Doświadczenia z prac, pojedynków i walk fortowych (trwanie: 8 godzin)
 
Tort Urodzinowy The West:
Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki kukurydzy
  • 1/2 szklanki słodkiej bazy
Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
  2. W dużej misce wymieszaj mąkę i cukier.
  3. Dodaj wodę i mieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę.
  4. Dodaj kukurydzę i słodką bazę, i mieszaj ponownie.
  5. Wylej ciasto do tortownicy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz przez około 40-45 minut, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru.
  7. Wyjmij tort z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Bonusy:
50% doświadczenia
 
Pokaż nam swój ulubiony przepis na tort urodzinowy w prawdziwym świecie i zamień go w przepis rzemieślniczy "The West”.

Zasady:
  1. W II rundzie obowiązują ogólne zasady tego konkursu.
  2. W tej rundzie nagrodą jest naszyjnik na 15 urodziny
    15_b_day_neck.png
  3. Aby wziąć udział w rundzie, podaj swój przepis na tort urodzinowy The West.
    1. Twoim zadaniem jest wymyślenie przepisu na tort urodzinowy The West, używając wyłącznie produktów dostępnych w grze. Przepis musi zawierać: składniki, szczegóły przygotowania i bonusy, które dałbyś swojemu tortowi. Bądź kreatywny!
    2. Możesz dodać zdjęcie swojego tortu, jednak nie jest to wymagane.
  4. Odpowiedź należy podać jako odpowiedź na ten temat.
    1. Jeśli musisz użyć załącznika (na przykład: zdjęcie swojego tortu), upewnij się, że jest on widoczny na forum bez otwierania strony trzeciej. Załączniki przesłane jako link do trzeciej strony nie będą brane pod uwagę jako odpowiedź.
  5. Każdy gracz, który podał odpowiedź spełniającą powyższe kryteria, wygrywa nagrodę.
  6. Odpowiedzi można podawać do 4 maja 2023 r 12:00.
Tort "Borówkowa 15stka"
Składniki:
Biszkopt
- 1szt Mąki
- 6szt Surowych jajka
- 1szt Szklanki wody
- 3szt Cukru
Nadzienie
-10 szt borówek
-1szt Rumu
-1szt butelki mleka

Pieczemy biszkopt używająć powyższych składników, następnie przygotowujemy nadzienie borówkowe na bazie mleka (xD) z lekkim dodatkiem rumu.

Bonusy jakie powinien zawierać ten przepyszny tort to:
+20 siły
+20 sprawnośći
+20 charyzmy
+20 zręczności
+20% szansy znalezienia
+15% pieniędzy z prac i pojedynków
 
Mój przepis na tort urodzinowy w 2 wersjach - łatwiejsza i trudniejsza:

Tort wojowników Xin - Wersja łatwiejsza (bez rzemiosł):

Ciasto tortu:

Mąka – 12 szt.
Surowe jajka – 6 szt.
Cukier – 5 szt.
Wódka – 1 szt.
Szklanka wody – 2 szt.

Masa tortu:
Cukier – 3 szt.
Butelka mleka – 1 szt.
Surowe jajka – 4 szt.
Mielona kawa – 5 szt.
Borówki – 20 szt.
Jagody – 10 szt.
Jad grzechotnika – 3 godz. pracy Polowanie na grzechotniki.

Dekoracja tortu:
Flaga Stanów Północnych – 1 szt.

Tort wojowników Xin - Wersja trudniejsza (z rzemiosłami):

Ciasto tortu:

Mąka – 12 szt.
Surowe jajka – 6 szt.
Cukier – 5 szt.
Wódka – 1 szt.
Herbata – 1 szt. – od Znachora
Śpiwór – 1 szt. – od Rymarza żeby ciasto się wygrzało

Masa tortu:
Masło – 1 szt. - od Kucharza
Cukier – 3 szt.
Butelka mleka – 1 szt.
Surowe jajka – 4 szt.
Mielona kawa – 5 szt.
Borówki – 20 szt.
Jagody – 10 szt.
Jad grzechotnika – 3 godz. pracy Polowanie na grzechotniki.
Forma do pieczenia – 1 szt. – od Kowala

Dekoracja tortu:
Flaga Stanów Północnych – 1 szt.

Składniki na ciasto łączymy i zawijamy w śpiwór żeby urosło.
Składniki na masę mieszamy dodając jad grzechotnika – magicznego dobrego składnika. Po otrzymaniu masy i ciasta oraz zdobyciu formy do pieczenia udajemy się na gorącą Kojocia pustynia Capury, gdzie w promieniach słońca pieczemy tort (8 godz. Czas przespany).

Bonusy po zrobieniu i rozpakowaniu tortu:

Urodzinowe ciastko – Wzrost 25% punktów życia, wzrost 75% energii
Speedowa mufinka – Wzrost prędkości o 50% przez 8 godz.
Fortowa rurka z kremem x2 użycia – +100-150 Obrażeń w bitwie fortowej
Fortowa bomba kaloryczna x2 użycia - +100-100 Obrażeń w bitwie fortowej, +10 do ataku, +10 do obrony
 

szwejk1234

Blada Twarz
Przepis na tort.
Składniki:
- 2x Mąka
- 2x Butelka mleka
- 4x Surowe jajka
- 2x Cukier
- 4x Jagody
Sposób przygotowania:
Jajka należy wymieszać z cukrem, a następnie stopniowo dodać mąkę i mleko. Po upieczeniu tort ozdobić jagodami.
Bonusy:
- Bonus punktów życia 20%
- Wzrost energii 20%
- Zwiększenie motywacji do pracy 20%
 
Status
Zamknięty.
Do góry